diumenge 16 de juny

Més vent del que s'esperava, borratxera de surfejades, i canvi de lider (a 1 punt del 2n)

La previsió que inicialment anunciava vents molt fluixos del SSE va convertir-se a la fi en un vent de SW que inicialment bufava a uns 15', però que en la darrera prova pujava per sobre dels 18'. La mar de fons del dia anterior encara es notava a l'inici, però deixava pas a la típica onada de garbí, que complicava bastant els trams de cenyida, però regalava llargues surfejades en els trams cap a sotavent als 3 assistents a la jornada!!!

La primera sortida era dominada pel BDNone, qui plantat al costat del comitè frustrava la sortida tant de Valentina com de Lapsus, que es veien obligats a maniobrar en el darrer moment. En una bona cenyida, la Valentina aconseguia passar primera ja en el primer tram, seguida de prop pel BDNone i Lapsus. Aquests darrers, molt passats de lay-line en el segon tram, tenien problemes per aguantar el gennaker. En la segona volta Valentina es distanciava de BDNone, que en finalitzar el tercer tram aguantava en segon lloc, però renunciant a usar el seu gennaker degut a problemes tècnics, es veia superat pel Lapsus abans de l'arribada.

A la sortida de segona prova, Lapsus sortia prop de comitè i Valentina pel centre de la línia, mentre que BDNone, sortint pel costat de boia, virava per davant de tots dos buscant el bordo de terra. El primer tram culminava amb Valentina amb el Lapsus enganxat al seu darrere, seguits de BDNone, i malgrat l'assatjament del Lapsus, Valentina aconseguia mantenir la posició capdavantera fins a la fi de la prova.

Ja abans de l'inici de la darrera prova, i en contra del pronòstic meteorològic, el vent augmentava d'intensitat, fins a uns 16 - 18 nusos. A la sortida novament Valentina i Lapsus es marcaven mutuament, mentre que BDNone es situava molt a sotavent... en els darrers 2 minuts BDNone arrancava cap al costat de boia, i ràpidament sortia amurat a babord, novament creuant davant de Valentina i de Lapsus, que era reclamat OCS pel comitè de regata i es veia obligat a repetir la sortida. BDNone culminava el primer tram al capdavant, però en no usar el gennaker aviat es veia superat, primer per Valentina i després per Lapsus, ambdós surfejant onades a tota velocitat! I en aquesta borratxera de velocitat Valentina creuava la línia com si fos l'arribada!!! també Lapsus, en la seva persecució al Valentina, arribaven a boia sense arriar el seu gennaker, i queien molt a sotavent abans d'iniciar la segona cenyida! Al seu darrere, BDNone no desaprofitava el regal i es posava lider amb un còmode avantatge, que li permetia completar la segona volta en primera posició fins a la línia d'arribada. Lapsus completava en segona posició, però el comitè de regata denegava la tercera posició a Valentina degut a que no havia completat correctament el recorregut.

 

classificacions