diumenge 31 de març

Dia gris i llevant, tripulacions sota mínims

Com sol passar quan la previsió anuncia dia gris i llevantada, en aquesta jornada tots els equips patien per arribar a tenir prou tripulants per participar, fins al punt que Valentina i Lapsus van haver de fusionar-se (participant en el Lapsus) per falta de tripulants.

Amb un vent amb ratxes properes als 20 nusos, i amb força onada, es va muntar un camp de regata força llarg, amb la intenció de celebrar 2 proves.

Ja des de la sortida de la primera prova va quedar demostrat que el Lapsus (amb Ole, armador del Valentina a bord) era l'única embarcació en condicions de regatejar al 100%, ja que a més de fer bones sortides i tenir més velocitat en cenyida, van ser els únics que van hissar gennaker en tots els trams de popa: a mes de gaudir de condicions òptimes per fer llargues surfejades, el Lapsus es va imposar en les 2 proves a molta distància de la resta. Per contra Nacex, que navegaven curts de tripulació, van optar per ser mes conservadors, i van navegar les 2 proves sense gennaker, però es van assegurar 2 segons llocs! I finalment l'equip BDNone, amb sols 2 tripulants, malgrat que va plantar cara i va disputar alguns trams al Nacex, i malgrat hissar el gennaker en algun tram de popa, van acabar en tercer lloc en les 2 proves de la jornada.

 

classificacions