diumenge 16 de setembre

Empat entre 1r i 2n, i sols 2 punts entre 3r i 4t, després d'aquesta Jornada de regata!

Passat l'interval de l'estiu 6 embarcacions acudien a la cita amb moltes ganes de reemprendre aquesta regata, que en la seva recta final es presenta d'allò més interessant, amb moltes coses per decidir encara! La regata es disputaria en condicions de vent de component S, fluix però força estable entre 7-9 nusos, i amb poca onada.

promoregata2018J7

 

La igualtat entre les embarcacions va ser el mes remarcable de la jornada, on els resultats no reflecteixen el canvi constant de posicions i les escasses diferències entre aquestes.

A la primera prova el més destacat va ser una molt bona sortida del Lapsus, que va escapar-se lleugerament i va ser capaç de mantenir aquesta distància fins al final. En canvi Zega Team, després de muntar a sobrevent en segon lloc era perseguit de molt a prop per Ondulat, qui li protestava un bavord estribord en el primer tram de sotavent, fet que obligava a Zega Team a penalitzar-se i a veure's superat per Nacex i Valentina. Però en el primer pas per sotavent Ondulat tenia problemes per arriar el seu gennaker i quedava en la lluita per les darreres posicions.

En la segona prova Nacex sortia per boia intentant aprofitar una lleu rolada a l'esquerra, però en virar intentant passar a proa de la flota la rolada resultava insuficient i era protestat per Ondulat, i havia de penalitzar-se. En arrribar al primer pas per sobrevent Ondulat i Valentina arribaven molt junts, seguits de molt a prop de Zega Team, Lapsus i Nacex qui en una magnífica segona volta aconseguia acabar primer tot i la penalització inicial. En canvi Ondulat tornava tenir problemes en l'arriada de gennaker i passava de començar liderant la prova a la darrera posició, darrere de J-Blanc.

La jornada es va completar amb una tercera prova, que començava liderada per Nacex, seguit de Lapsus en tancar la primera volta. Però en sortir de la boia de sotavent Lapsus virava de sobte i es produïa un contacte entre aquest i el Zega Team, que venia enganxat al seu darrere i a sobrevent, i alegava no haver tingut temps ni espai per evitar-lo. Aquest fet permetia escapar-se a Nacex, mentre que Lapsus revisava els desperfectes soferts i Valentina no podia aquest cop atrapar a Zega Team que acabava segon.

classificacions