diumenge 17 de juny

Poques embarcacions acudien a la cita de juny, darrera abans de l'aturada d'estiu. La regata es disputaria en condicions de vent fluix, inicialment de SE, força inestable i rolon, amb onada curta de direcció poc definida.

promoregata2018J6album (flilckr) fotos jornada 6

Abans de començar la primera prova hi havia uns 6-7 nusos de vent, suficients per fer les 2 voltes a un recorregut molt tècnic degut a les condicions existents.

 

Un sorprenent J-Blanc sortia en primer lloc a la primera prova, però a escassa distància de Ondulat i de Lapsus qui sortint el mes proper al comitè era el primer a virar, i el seguien tota la resta, per pujar tots pel costat dret del camp de regata. En aquest primer tram Ondulat era qui navegava amb millor angle de cenyida, i per això creuava al capdavant i a bona distància de Lapsus i J-Blanc, però en la darrera virada es passava molt del layline i permetia que Lapsus es colés en primer lloc a sobrevent. En la primera baixada cap a sotavent Ondulat aconseguia situar-se a sotavent de Lapsus, i se l'enduia més enllà del layline per assegurar-se arribar al capdavant a la boia de sotavent: en el seu intent per retallar distància el Lapsus apurava excessivament l'arriada de gennaker, i aquesta maniobra fallida el penalitzava amb un temps molt valuós, que malgrat ser insuficient perquè l'atrapés el J-Blanc, si posava en safata la victòria al Ondulat. 

La segona prova es començava amb un vent que havia baixat a 1 o 2 nusos: en aquestes condicions, encara amb bastanta onada, Lapsus i J-Blanc navegaven a bona velocitat, mentre que Ondulat insistia en el rumb més tancat i no aconseguia arrancar prou velocitat. El vent rolava progressivament cap a la dreta, i mentre que Lapsus i J-Blanc encertaven el layline, Ondulat es passava de llarg altre cop, i muntava tercer a sobrevent. En la primera baixada cap a sotavent Ondulat es desfeia ràpidament de J-Blanc i retallava notablement distància amb el Lapsus, però en la segona pujada cap a sobrevent el Lapsus s'escapava definitivament, i aconseguia un còmode avantatge per acabar primer en la segona prova del dia.

classificacions