diumenge 20 de maig

Entre les 6 embarcacions que acudien a la cita, 2 noves incorporacions: d'una banda l'embarcació Valentina, que venia expressament des de port Ginesta per participar a la Promoregata! i d'una altra la tripulació Femalesailing, de la Facultat de Nàutica de Barcelona, que participaven amb el ZegaTeam. La regata transcorria amb vent de component E, molt fluix, inestable i rolon, i amb força onada de llevant: condicions complexes on calia estar molt atent a les condicions del camp de regata i alhora procurar avançar a la major velocitat possible.

Abans de començar la primera prova hi havia uns escassos 4-5 nusos de vent, que eren el mínim per fer les 2 voltes a un recorregut curtet, de sols 0,4mn.

 

A escassos segons de la sortida de la primera prova, ja dins l'últim minut, el Zega Team, que havia apostat per sortir pel costat de boia, hi arribava amurat a babord i li virava a la proa del Nacex, que molt murri tancava per sotavent al Zega i no li donava altra opció que orçar i creuar la línia abans d'hora. Així doncs el comitè hissava una crida individual i el Zega Team es veia obligat a tornar a fer la sortida, passant a ocupar el darrer lloc. Mentrestant Ondulat, que havia optat per virar i creuar darrere tota la flota, es trobava que una rolada a la dreta els posava en clar avantatge al capdavant, mentre que després de sortir una mica endarrerit, Lapsus deixava enrere J-Blanc i Valentina, però no aconseguia connectar amb el grup capdavanter. En el segon tram el Nacex adelantava al Ondulat, i totes posicions de la prova quedaven definitivament establertes en el inici del tercer tram, quan el Zega Team, que ja havia superat el Valentina, aconseguia també adelantar el J-Blanc i situar-se quart gràcies a sortir molt més tancat de la balissa de sotavent, a l'inici de la cenyida.

 

La segona prova començava amb una mica més d'intensitat de vent, i amb un Nacex que era el més ràpid i no tenia problemes per colocar-se al capdavant i escapar-se clarament de Lapsus, Zega Team, Ondulat, i Valentina. A la finalització del primer tram les posicions quedaven fixades i es mantindrien fins al final de la prova, sense més novetats.

 

Tot seguit de la fi de la segona prova es donava sortida a una tercera, però el vent havia caigut per sota dels 4 nusos i el comitè decidia anular-la 15 minuts després de donar sortida, sense que cap embarcació hagués aconseguit recórrer les escasses 0,4mn fins a la balissa de sobrevent. Nacex, que liderava la prova al moment de l'anul·lació, era lògicament el més contrari a aquesta decisió, que d'altra banda agraïen tota la resta de la flota.

 

Transcorregudes 5 jornades (9 proves), Lapsus conserva el liderat empatat a punts amb Nacex, seguits per Zega Team a pocs punts de diferència. Tot i que Nacex, després d'una progressió ascendent sembla que es troba més en forma que la resta, al podi encara queda molt per decidir!

 

classificacions