diumenge 11 de febrer

En aquesta segona jornada, tot i el fred la previsió ja augurava les primeres condicions de garbí, i després que el vent estigués bufant de NW fins passades les 14h, a l'hora d'inici de la primera prova ja començava a bufar de SW.

 

Per a aquesta ocasió el comitè de regata disposava d'una llanxa més gran, i amb 2 persones a bord possibilitava que tot el procediment de sortida es realitzés amb banderes (en comptes de fer-ho per ràdio quan sols hi ha un oficial a la pneumàtica). Aquesta novetat, en principi intranscendent, va esdevenir la protagonista de la jornada, ja que si bé els senyals de ràdio van generar confusió en alguns dels participants, tots els procediments de sortida es van fer amb el codi de banderes i allí hi havia la resolució als dubtes per a tots els participants.

 

Un altre factor que va generar alguna situació d'estrès afegit als participants va ser la confluència del camp de regata amb camps d'entrenament de 2 flotes de vela lleugera en la mateixa zona (davant del port Fòrum), que en ocasions s'entrecreuaven.

 

A l'inici de la primera prova el vent ja era de més de 14-15 nusos del SW, i començaven a formar-se petites onades curtes. En la primera prova la confusió generada per ràdio feia que el Lapsus, que havia sortit sol al capdavant tornés enrere, mentre Nacex es queixava de no haver sentit les senyals de ràdio, i el comitè decidia escurçar la prova a una sola volta. Al capdavant Ondulat i Zega Team es creuaven a la boia de sobrevent, passant primer Zega Team seguit per Ondulat, Nacex i Lapsus, i finalitzant la prova en aquest mateix ordre.

El vent estava pujant a 16-17 nusos, i abans de l'inici de la segona prova, Lapsus donava evidència de problemes amb la seva ràdio, en ser l'únic en no respondre a les proves de ràdio realitzades pel comitè, i més encara quan prenia la sortida amb el senyal d'últim minut! Amb la corresponent crida individual Lapsus quedava fora de joc, però els altres 3 participants arribaven a la boia de sobrevent junts: al davant Nacex, seguit de Zega Team, i de Ondulat, que tancant la primera volta aconseguia passar segon a sotavent, però en apurar excessivament l'arriada de gennaker forçava la maniobra i acabava amb la vela a l'aigua, i una gran estripada! Amb Ondulat retirat i Lapsus enrere degut al OCS, semblava que l'avantatge que Nacex havia aconseguit sobre Zega Team en el segon pas per sobrevent podia ser definitiu, però el vent estava pujant, i mentre les ratxes eren aprofitades pel Zega Team per fer llargues surfejades, el Nacex patia un luff i arriava gennaker abans de la darrera trabujada, la qual cosa possibilitava la victòria del Zega Team in extremis.

 

Degut a que el vent de SW havia anat pujat lleugerament i es mantenia en uns 16-18 nusos, la tercera prova començava amb una mar ja una mica més formada, aquest cop sense incidents, però tampoc aquest cop Lapsus aconseguia fer una bona sortida. En canvi, arribant a sobrevent les diferències eren tan justes que a poc més de 50m de la boia, Nacex protestava a Zega Team, per apurar excessivament en un babord-estribord, i aquest es veia obligat a autopenalitzar-se. Això permetia a Ondulat passar per sobrevent en primer lloc, però en absència del seu gennaker... Nacex aconseguia escapar-se tancant la primera volta a sotavent davant de Zega Team, Ondulat, i Lapsus. En la segona volta Nacex no es deixava sorprendre i aconseguia la victòria davant del Zega Team, que no podia recuperar el temps perdut en la penalització de la primera volta, d'Ondulat que tot i haver fet una bona sortida i arribant primer a la primera boia, veia impotent com els rivals el passaven a les popes, i d'un Lapsus completament descentrat al llarg de tota la jornada.

 

Mostra de la gran igualtat entre els participants és que el Lapsus, després de fer els millors resultats en la primera jornada era qui feia els pitjors en la segona, i en canvi Nacex segueix una progressió clarament ascendent i torna a ser l'equip a batre, això si, amb el permís de Zega Team, líder gràcies a no baixar del segon lloc en cap de les proves, i de Ondulat, més irregular.

classificacions