diumenge 19 de novembre

.

En unes condicions de vent molt fluix, cinc embarcacions es donaven cita en la última jornada de la Promoregata 2017, però totes elles disposades a lluitar per sumar els darrers punts de la temporada.

Ja abans de començar, el comitè de regata havia de fer un aplaçament per falta de vent. Per sort aquesta situació durava poca estona, i es podia donar la sortida en unes condicions de vent 4 nusos de SSE. L'existència d'una corrent de component WSW combinada amb la poca intensitat del vent jugava una mala passada al Nacex, que accelerant sobre la línia els darrers segons acabava sortint abans del senyal de sortida. Tenint en compte que el comitè havia anunciat que la primera prova era a una sola volta, les coses es complicaven pel lider provisional, a popa d'una flota molt compacta, i on Lapsus arribava destacat a sobrevent. El seguien Nacex i Zega Team, mentre que en quarta i cinquena posició passaven Ondulat i J-Blanc. En el tram de popa el vent pujava lleugerament i Lapsus consolidava la seva primera victòria aguantant sense problemes la distància amb Nacex, seguit de Zega Team i de J-Blanc, que en els darrers metres acabava avançant a Ondulat.

A l'inici de la segona prova el vent es mantenia de direcció, però poc després de la sortida es començaven a veure clapes sense vent, una de les quals al bell mig del camp de regata atrapava a Zega Team, J-Blanc, i Ondulat, que es retirava. Nacex i Lapsus, vorejaven el camp un per cada costat, i arribaven a sobrevent amb un còmode avantatge per Nacex, que ho tenia tot a favor per adjudicar-se la prova. En el moment que Zega Team muntava la balisa de sobrevent en tercer lloc es produïa una rolada de 90º, i això deixava molt fora de lay-line a Nacex, que a més trigava en reaccionar, i cedia la victòria a un Lapsus que no desaprofitava la ocasió per fer el doblet. Tampoc Zega Team reaccionaven amb rapidesa a la rolada, però si que ho feia J-Blanc, que baixant directe des de la balisa de sobrevent per ben poc no li pren també la segona posició al Nacex.

 

classificacions