diumenge 17 de setembre

.

Després del parèntesi d'estiu 5 embarcacions eren les que acudien a la cita, en aquesta sisena jornada de la PROMOREGATA 2017, en què es preveien vents forts de component W.

La primera prova de la jornada començava amb vent de WSW per sobre de 20 nusos. En la sortida Nacex sortia una mica avançat respecte Lapsus i Cucumiau, qui a més havia de penalitzar-se per tocar la boia de sortida, i inicialment quedava en la darrera posició darrere J-Blau i J-Blanc. Al primer tram de cenyida Nacex guanyava distancia respecte del Lapsus, i Cucumiau remuntava a la tercera posició, davant de J-Blau i J-Blanc. En els trams de popa les embarcacions es van mostrar prudents i cap d'elles va hissar gennaker. Les posicions del primer tram ja no s'alterarien fins al final, excepte que J-Blanc es retirava ja finalitzant el segon tram de cenyida degut a una lesió (lleu) d'un tripulant.

A la prova següent el vent rolava uns pocs graus a W i baixava lleugerament d'intensitat. A la sortida una embarcació Lapsus molt decidida a donar guerra, pagava l'excés d'empenta amb un OCS (sortida abans del senyal). Seguint-la molt de prop, Nacex sortia a tota velocitat creuant la línia en el segon zero (gran sortida!), mentre que les tripulacions de Cucumiau i J-Blau feien una sortida més discreta. Completat el primer tram de cenyida Lapsus, després d'haver de retornar a la sortida, havia pres la tercera posició a J-Blau i passava a l'atac hissant el gennaker! però en la trabujada patien les conseqüències de la seva gosadia, i no tan sols no remuntaven sinó que amb el gennaker embolicat a l'estai de proa perdien de nou la tercera posició en favor de J-Blau. En el segon tram de popa, al capdavant semblava que Nacex tenia la situació controlada, però segurament per assegurar-se la victòria decidien hissar gennaker! tot controlat, gennaker inflat i volant! ... però en apurar excessivament la trabujada, passant-se de layline (a aquestes velocitats tot passa molt ràpid!), i coincidint amb una nova rolada a W tenien molts problemes d'escora i els era impossible apuntar cap a l'arribada amb el gennaker hissat. I mentrestant Cucumiau anava directe a l'arribada! Però al final, després d'haver d'arriar gennaker, era el Nacex qui creuava al capdavant, seguit de prop pel Cucumiau, mentre que el Lapsus aconseguia in extremis el tercer lloc davant de J-Blanc.

 

classificacions